- 054.22.99.000
- danyadotan@kazoani.com
- Mon - Fri
- משלוחים חינם בכל הארץ - בקנייה מעל 299 ש"ח
ויסות חושי זו משימה מורכבת שרובנו עושים ללא מחשבה.
המוח בתפקיד המחשב המרכזי – מקבל מידע, מעבד מידע, מפרש אותו למסרים ומארגן את התגובה שלו לפי הפירוש שנתן למסרים שהתקבלו.
הגוף בתפקיד המוציא לפועל – לרשותו מערכות משוכללות כל אחת מומחית בתחומה.
לכל מערכת חיישנים שעובדים מסביב לשעון 24/7 וקולטים אינפורמציה ללא הבחנה או סינון. אותן מערכות (חושים) פועלות במקביל, בנפרד ובאינטגרציה מלאה מול המחשב המרכזי ומול מערכות החושים הנוספות.
תחשבו על מערכת בקרה במשרד הביטחון- המוח כמערכת סינון ובקרה המקבלת עשרות שיחות, מיילים, פקסים והוראות בהולות מבחוץ בכל רגע נתון. בנוסף, למערכת תפקיד של הגנה ושמירה מפני חדירת גורמים עוינים ואחראית על איכות השירות.
מערכת יעילה צריכה:
לתעדף אינפורמציה הנכנסת בהתאם למצב הנוכחי איתה היא מתמודדת.
להחליט במהירות שיא אינפורמציה לא רלוונטית ולסנן. אינפורמציה חשובה אבל לא דחופה. מה לזכור למה לא להתייחס וכן הלאה.
לתרגם את ההחלטה לפעולה – איך לפעול בהתאם לכל אחת מהקטגוריות. דחוף-חשוב-לא דחוף-לא חשוב ולהגיב בהתאם.
מסרים המתקבלים במערכת (המוח) דרך קולטנים-רצפטורים ממערכות החושים בגוף; לאחר קבלה, פירוש המסרים, תעדוף וארגון תגובה (אחרי סינון הכרחי) המוח נותן להם משמעות קוגניטיבית, מוטורית, רגשית או שילוב ביניהם והגוף מוציא לפועל את ההחלטה שהתקבלה במוח ומשחרר תגובה לסביבה.
עם זאת, עבור 10%-15% מכלל האוכלוסייה הבריאה, התהליך הזה הוא מורכב עד משתק.
קושי בויסות חושי/רגישות תחושתית הינו שם כללי לקושי בעיבוד אותו מידע המגיע אל המוח מהקולטנים השונים (הסנסורים השונים) – במערכות החושים שלנו. המוח מקבל מידע מהסביבה, מפרש את המסרים הללו ומארגן את התגובה בצורה – אינה תואמת לעוצמת הגירוי.
מה שקורה בפועל נע על קשת של תגובות לאותו מידע שהתקבל מהחושים ומפרש בצורה שונה מהנורמה. בקצה אחד של קשת התגובות נמצא את תגובת-יתר (תגובה מוגזמת) ובקצה האחר את תת-תגובה (תגובה חלשה מידי), עם או בלי חיפוש סנסורי.
בני אדם (לצורך העניין, כולנו) מקבלים גירויים שונים מהסביבה בו זמנית כל הזמן – מנח הגוף על הכיסא, הטמפרטורה בחדר, אור השמש בצהרי היום, מגע הבגד על הגוף או רעש מעבודות הבניין הסמוך אלינו.
ויסות חושי – הינו תהליך של קבלת מידע מהסביבה דרך מערכות החושים השונות, עיבוד המידע, פירוש המידע שנקלט והוצאה לפועל של תגובה ביחס למידע שהתקבל מהסביבה בה אנחנו פועלים.
אצל ילדים עם קשיים בוויסות החושי רואים ביטוי התנהגותי לתהליך ויסות שאינו תקין. במילים אחרות, הבלגן שהם חווים בא לידי ביטוי בהתנהגות שלהם.
ילדים עם קשיים בוויסות החושי חווים קושי אמיתי בוויסות העוצמה, האינטנסיביות והאופי בהם הם מגיבים לגירויים ממערכות החושים שלהם ומהסביבה.
עבורם, כל יציאה מהבית לעולם הוא איום שפעמים רבות מסתיים בהתפרקות, כלומר בהצפה.
אחרי כמה אירועים של הצפה חושית היצר ההישרדותי שפועם בנו מתחיל לעבוד שעות נוספות. המערכת לא מעוניינת בחוויות מטלטלות, תודה רבה. כדי לשמור על עצמה היא מצליבה מידע קודם שהתקבל ונאסף, מתריעה ומזהירה אותנו ע"י שליחת אותות מעכבים של חרדה והימנעות לפני כל היתכנות של הצפה חושית נוספת.
אני דניה, מטפלת בלקויות למידה וקשב וריכוז, נמצאת בתהליך של התמחות בטיפול בילדים ונוער בגישת CBT בחסות איט"ה.
כזו אני – ויסות חושי בתכלס נוצר עבור הורים לילדים עם קשיי ויסות חושי, לקויות למידה, קשב וריכוז.
הורים שרוצים לגדל את הילדים בנחת, עם ולצד הקשיים הנלווים, ככל שעובר הזמן – כאן תקבלו כלים להתמודדות ביום יום, בתכלס.
כאן תקבלו הזדמנות לשקט נפשי ולשיפור באיכות החיים שלכם ושל ילדכם, עם או בלי קשיי ויסות חושי, קשב וריכוז ו/או לקויות למידה.
איך רגישות לרעשים הופכת לעניין מכריע בשגרת היום של אדם עם רגישות לרעשים?
החיים סביבנו הם חיים בקצב מהיר וככל שהקצב מהיר יותר- הרעש סביבנו גובר.
אם אתם מאלו ש״נהניתם״ בסגר הראשון (מרץ-מאי 2020) קרוב לוודאי שזה בזכות השקט הזה שהורגש בשיא העוצמה בגל הראשון של התפרצות הקורונה.
חישבו לרגע על אירוע משמעותי אחרון בו השתתפתם. אירועים משמחים כמו חתונה, בר מצווה, ברית וכדומה הן דוגמה נהדרת לבחון האם יש לכם רגישות לרעשים. נסו להיזכר באירוע שנחשב כמשמח, משפחתי, עם הילדים.
דמיינו את הנסיעה לאירוע, את הכניסה שלכם. תזכרו את מי ראיתם, חיבקתם, את הבגדים החגיגיים שלבשתם. היזכרו איך הילדים הרגישו, מי היה שמח ונרגש, ומי פחות. איך היה האוכל, המוזיקה.
האם רקדתם? האם הילדים רקדו? אולי ישבתם בצד? שוחחתם עם קרובים-רחוקים?
עבור אנשים עם קשיי ויסות חושי בדגש על רגישות לרעשים אירוע כזה הוא בבחינת סיוט! לא פחות. רבים מהם יגיעו עם אטמי אוזניים או יעזבו כבר אחרי האוכל והברכות בתירוץ כזה או אחר. רגישות לרעשים יכול לגרום לנזק חברתי אדיר. עבור אנשים הסובלים מרגישות לרעשים זה ממש מכתיב את מהלך חייהם בבחינת מקום מגורים, מקום עבודה, מקום ישיבה במשרד, הימנעות מהגעה לאירועים משפחתיים, חגיגות יום הולדת ועוד.
כיוון שילדים עם או בלי קשיי ויסות חושי (בדגש על רגישות לרעשים) פחות יכולים להחליט על אירועי היום שלהם, אם כן או לא לנסוע עם ההורים לאירוע משפחתי, למסיבת סיום של הכיתה או לא להגיע לימי הולדת של חברים – הם יעשו כל מה שאפשר כדי להעביר לכם מסר חד וברור – אני לא מסוגל לסבול את הרעש הזה. זה כואב לי. זה סיוט. תוציאו אותי מפה.
שימו לב! אם הם מכסים את האוזניים כשיש רעש, נבהלים באופן קיצוני מרעשים סטנדרטיים יחסית, מתבלבלים כשיש סביבם ויכוח או מוזיקה חזקה וכל התנהגות שמשבשת את ההנאה ואת ההליך התקני של מהלך חייו – כדאי לבדוק את נושא קשיי ויסות חושי בדגש על רגישות לרעשים.
היום בצהריים קיבלתי שיחת טלפון מאבא מתוסכל. כבר כמה שבועות שהוא מחפש וגם רוכש גרביים עבור הבת שלו מתלוננת על תפרים מציקים בגרביים החדשות שלה. אותו אבא מוצא עצמו מתווכח עם הבת שלו כל בוקר מחדש למה חשוב לגרוב גרביים ביציאה מהבית (כי קר ורטוב בחוץ) ולא באמת מבין מה ״כואב״ לילדה שלו ומצד שני, לא מוותר מלנסות לעזור לה.
כל בוקר הוא מסביר והיא מתנגדת.
ילדים הסובלים מקשיים בוויסות חושי לקוי מגיבים לגירויים חושיים באופן מוגזם.
הם נמצאים בוויסות יתר, או לחילופין – בתגובה מוחלשת, בתת תגובתיות לגירוי חושי.
וההורים? לרוב ההורים שמתייעצים איתי כבר אין סבלנות להתעסק עם הילד.ה בנושאים כמו תפרים בגרביים. בטח לא בבוקר רגע לפני שיוצאים מהבית.
אז הם מתווכחים קצת, מנסים לשכנע, מידי פעם מצליח להם והילד.ה נכנע.ת. רוב הזמן הם הופכים את הגרביים כפשרה זמנית, או מוותרים לגמרי.
לפעמים הוויכוח גולש לנושאים נוספים שאינם בהכרח קשורים. הרבה רגשות אשם, איחורים ו-ויכוחים מיותרים. על הבוקר. נמאס לו.
אותו אבא מתוסכל ערך חיפוש בגוגל ״גרביים ללא תפרים״ ו ״קשיים בויסות חושי״ וגם נסע ורכש בחנויות שונות ומותגים שונים שמפרסמים גרביים ללא תפר.
פעם אחר פעם הוא בטוח שמצא את הפתרון וצערו כל פעם מתאכזב מחדש.
כשנמאס לו מפרסומות והבטחות שווא של מותגים הוא מצא את ״כזו אני״ ובירר בחשש על אותן גרביים מסתוריות.
קודם כל, החמאתי לו שהוא לא מתייאש כי זה לא מובן מאליו.
ודבר שני, ביקשתי לדעת מה ואיך אני יכולה לעזור?
מה עוזר לבת שלו להרגיש נח?
אותו אבא מיואש סיפר לי כי לפי הבנתו הסיבה לסירוב העיקש של הבת שלו עלול להיות קשיים בויסות חושי.
הוא תיאר לי קשיים נוספים, נלווים, אבל מבחינתו זה לא העיקר.
בין אם הילדה מגלה קשיים שונים בויסות החושי או לא – וכל עוד הדבר לא משבש את יומה (למרות שכן משבש את יומו של האב) הוא לא מחפש אחר אבחון רשמי.
הבקשה המיידית היא להרגיע או למתן את הביטוי ההתנהגותי (הסירוב שלה לגרוב את הגרביים המציקות) לקושי החושי.
אותו אבא מחפש פתרון כאקט של ״כיבוי שריפות״.
פתרון זמני לחורף קצרצר.
אחת השאיפות הראשונות שלי בעסק היא להפוך את הבוקר של הורים נוספים לבוקר רגוע. בוקר נטול ויכוחים ומלא חיבוקים. אותה שיחה עם אבא דואג הבהיר לי פעם נוספת עד כמה הרצון לשקט נפשי רווחת. ובעיקר לא מובנת מאליה.
כמה הורים רבים ומתווכחים כל בוקר על פריט הלבשה בסיסי כל-כך.
ביננו, גרביים לחורף זה בקטנה.
אבל מה עם ילדה שלא לובשת תחתונים לגן כי הגומי והתפרים שלהן מכאיבים לה.
מה עם ילד שלא קורא כי הוא סובל מקשיי ויסות ויזואלי שהמילים על דף לבן מרצדות כך שאי אפשר לקרוא אותן אבל בביס כבר החלו להישמע סביבה מילים מכוננות כמו ״דיסלקציה״ או ״עצלנית ולא מנסה״ במקום לשלול היתכנות לקושי בוויסות האור.
איך מרגיש אבא שהילד שלו מתרחק ממנו במקום להתכרבל בזרועותיו?ילד שלא אוהב חיבוקים ואמא שלא מנשקת ומדגדגת את הבת? ילדה שכל רעש הכי סטנדרטי מבהיל אותה ובגלל זה לא נפגשת עם חברים? תחושת התסכול על הילד שלך לועס את שרוולי החולצה, בררני מידי באוכל, לא משתתף בימי הולדת, מסרב לחפוף את הראש. כשכל מעבר בין פעילות לפעילות דורש המון הטרמה, תיווך ותשומת לב.
יש המון דוגמאות למצבים שונים בהם הילדים חווים קשיי ויסות חושי. מלגרוב גרביים, לצחצח שיניים, או להסתפר ועד הליכה ברגל ברחוב לצלילי נהגים מצפצפים וישיבה בכיתה רועשת. לכן יש חשיבות בהכרה והבנת הקשיים של הילדים שאנחנו מגדלים – בעיניי זה עניין מהותי לחיים שלנו במשפחה.
המשוואה פשוטה
ילד מתוסכל = הורה מתוסכל.
אני יודעת כמה זה קשה למצוא גרביים ללא תפר. כמה זה מבאס כשאני מבטיחה לילדה שלי שאעזור לה ולא מוצאת פתרון שנדמה שהוא די בסיסי, לא? גרביים נעימות ללא תפרים.
גרביים ללא תפרים עבור ילדים (עם קשיי ויסות חושי שהגרביים משגעות אותם) הוא פטנט ייחודי למותג אחד בלבד בארה"ב בתפירה מאוד מיוחדת ומסוימת.
זהו מוצר יקר לרכישה ויקר לייבוא ויש מעט חלופות.
הגרביים עם התפר הכפול-שטוח עוברות את מבחן האצבעות הרגישות.
הכי חשוב – שהגרביים יעברו את מבחן הילד. לא משנה עם או בלי תפר, תפר כפול, ידנית או טכניקה אחרת.
בחנות של "כזו אני" הגרביים עשויים במבוק, כותנה וספנדקס. ואני שמחה לומר בקול גדול – מתוך 15 הזמנות של גרביים עם תפר כפול ועדין – הזמנה אחת חוזרת.
זה האתגר שלי – לפצח את הצרכים השונים של ילדות וילדים עם קשיים בויסות חושי.
לקדם מודעות לנושא הקשיים בויסות החושי, לייצר ולהרחיב את האפשרויות הקיימות.
כיוון שלכל קושי בויסות חושי יש לפחות שני מצבים, תת ויסות/גירוי יתר, השאיפה והמטרה שלי היא להביא פתרונות יצירתיים ומעולים לכל מצב ולכל קושי, לכל ילדה וילד. וגם לכם, ההורים.
אני כאן לכל שאלה ובקשה
יכולת העיבוד החושי שלנו אחראית לתפקודים נוספים כמו: תקשורת חברתית, פיתוח יכולות מוטוריות- עדינות וגסות, יציבות הגוף, כישורי שפה ודיבור, מודעות גוף, קואורדינציה, קשב וריכוז ועוד.
לעיתים רבות הסימפטומים של קשיים בויסות חושי נתפסים כקושי על בסיס רגשי (קשיי ויסות רגשי).
בגישה הנוירו-התפתחותית תפקודית גם כשאדם מדמה משהו הוא מסתמך על זיכרון שהוא רכש בעבר על בסיס תחושות אמוציונליות.
התגובה האמוציונלית מתבטאת במשהו שקורה בתוכי. ניתן לחוש כל חוויה אמוציונלית דרך מערכת החושים שנותנת לי מידע בנוגע למה שקורה בתוך גופינו (עליית בדופק, בחילות, סחרחורות וכו'). החוויה האמוציונאלית מגיעה אלינו דרך החושים, מבפנים מבחוץ.
יש המון הבדלים באופן שבו אנשים שונים חשים את העולם – תחושה היא נושא סובייקטיבי לחלוטין – בוודאי כשמדובר בילדים בכלל ו ילדים עם קשיי ויסות רגשי בפרט.
ההבדלים האינדיבידואלים בתחושה הם בעלי חשיבות אדירה כי הם מעצבים את האופי, ההתנהגות וההתפתחות של האדם. חשיבות רבה להבדלים אינדיבידואליים, אישיותיים משפחתיים, סביבה מול תורשה.
בקצרה אגלוש לרגע אל קוהוט. יש שלושה סוגי ״זולת-עצמי״ מרכזיים כבסיס לחיים בריאים ומאושרים (השלישי נוסף בשנים מאוחרות יותר):
ככל שהפער בין זולת עצמי משקף לזולת עצמי אידיאלי קטן – כך הדימוי העצמי של הילד גדל. ילדים עם דימוי עצמי גבוה ייטו לסמוך על עצמם יותר, יהיו רגועים ומווסתים רגשית בצורה טובה יותר. ילדים אלו יתנסו בחוויות רבות יותר, תעודדו אותו לשבח את עצמו – כך יפתח דיבור פנימי ויזדקק פחות לחיזוקים מהסביבה.
ב ״פסיכולוגיית העצמי״ קוהוט מתייחס לגורמים המשפיעים על ״חוזקו של העצמי״ ועל הגורמים המשפיעים על חולשה מבנית שלו (קוהוט, 1977). אצל ילדים עם צרכים מיוחדים העצמי פחות יציב וקל יותר לערער אותו לכן יש חשיבות רבה לאיך קשיים בויסות חושי באים לידי ביטוי כ קשיי ויסות רגשי אצל ילדים.
*כששני אנשים נמצאים זה לצד זה, לכאורה הם באותה סביבה בדיוק, אך בפועל שניהם חווים את הסביבה ואת גופם באופן שונה אחד מהשני. למרות שהם סמוכים הם נמצאים בסביבות שונות. מכיוון שכל אחד מהם יכול לחוות את העולם באופן שונה, התנהגותם תהיה שונה.
לדוגמא: ילד שמגיע לגן בבוקר יום קיץ כשהוא לבוש במעיל עבה וכפפות. הגננת והילדים בסביבתו יחשבו שהוא חולה. כשהוא נשאל אם הוא לא מרגיש בטוב ויענה שהוא לא חולה אך כל משב רוח קליל גורם לו לצמרמורות ולכן הוא שם מעיל.
ההתנהגות שלו היא הגיונית לגביו. היא הפתרון לתחושה שלו.
אך בעיני סביבתו הפתרון יחשב חריג.
*התנהגות לבישת המעיל היא הפתרון של האדם לבעיה שלו, אך לסביבה יש בעיה עם ההתנהגות הזו. אנו שופטים את ההתנהגות החריגה של בני אדם כשבעצם ההתנהגות החריגה של האנשים היא הפתרון לבעיה האמיתית שבגללה הם זקוקים להתנהגות הזו.*
ומאחר ותחושה היא כל התקשורת עם העולם, הבדלים בתחושות יוצרים עבורי סביבה אחרת ודורשים ממני התנהגות אחרת.
אז איך נגרום להשפעה גדולה יותר על החוזק של העצמי ונמזער את הגורמים המחלישים את העצמי? רגישות חושית – חיזוק דימוי עצמי
חשוב לטפל ב – קשיי ויסות רגשי תוך התייחסות ל קשיים בויסות חושי שבבסיסן.
בכל חוויה רגשית יש מרכיב של תחושה – עליה יגיב הילד את בתגובה רגשית.
דמיינו לעצמכם את הדלת נפתחת ולסלון הבית נכנס אריה. הילד יראה את האריה ויגיב בפחד (תגובה רגשית). תגובת הפחד היא על בסיס של חוש הראייה, ויזואלי (החוש עליו בני אדם מסתמכים לרוב כדי להבין את העולם סביב). פתאום האריה שואג – תחושת הפחד מתעצמת כי נוספה גם תגובה של חוש השמיעה, אודיטורית. אם נריח את האריה תתווסף לחוויה החושית שלנו תחושת הריח.
חשופיות. באופן כללי, אדם שרגיש יותר מבחינה חושית יחווה את התגובות ואת החוויות הרגשיות בצורה חזקה יותר – כלומר, אדם עם קשיי ויסות חושי יגיב במהירות רבה יותר, בעוצמה רבה יותר ובעוצמה גבוהה יותר בפן הרגשי. כיוון שהתחושה הסנסורית החזקה שהוא חווה משפיעה גם על הרגש. כך קשיי ויסות רגשי אצל ילדים נלווים לקשיי ויסות חושי. התחושה בעוצמה גדולה מביאה איתה רגש גדול וקושי להתמודד עם אחד לא נפרד מהאחר אלא מתלווה אליו כהתמודדות נוספת.
כאן אפשר לקרוא עוד על סימנים לזיהוי קשיי ויסות חושי – 21 סימנים שכדאי להכיר. אולי הבחנת בחלקם אבל לא ידעת לקשר אותם לקושי בוויסות חושי.
אני משתמשת בתרגיל שממש עושה סדר.
וגם לקוחות שלי.
הוא "יומן יומי". (יש אחד יבמיוחד להורים, אחד שמיועד לילדים, כזה שאפשר לכתוב ולקשט יחד, וגם אחד עבור המטפל/גננת/מורה)
כל ערב אני רושמת במחברת – יומן wellness בדרך של התבוננות לא שיפוטית על הילד (כמו בשיטת מונטסורי)
עניין תיעודי – יומן יומי לתיעוד התנהגות.
בתור אמא לילד – עם קשיי ויסות חושי – את חייבת להיות "על הדברים" לכן, אם יש המלצה אחת בלבד שאני מאמינה בה במיוחד זו כתיבה יומית ביומן. מעבר לעובדה הפשוטה שזה משחרר ומנקה, מאפשר מבט מרוחק יותר על אירועי היום. לא כולם חשובים ואז מספיקות כמה שורות וזהו. אבל לפעמים, גם אם נדמה לי שהיום היה רגוע ללא אירועים מיוחדים – ברגע שאני מתחילה לכתוב משתחררים ממני דברים מפתיעים בעוצמתם.
ובמרחק הזמן אני יכולה לראות בבירור דפוסי התנהגות, שינויים על ציר הזמן, לארגן נרטיב של התרחשויות לכדי סיפור עם התחלה, אמצע וסוף.
קיצר, אדיר!
זה הדבר הכי חשוב לאמהות.
מי שחושבת שתוכל לשלוף מהזיכרון שלושה אירועיים יומיים לפני שנה – סחטיין עלייך! ובבקשה, תתקשרי לספר לי מה הטריק שלך.
רובנו, מסתובבות ביקום תוך ניהול של לפחות 8 רשימות מלאות – דחוף! בהול! משימות לבוקר, למחר, להשבוע, החודש, לעסק, לבית, הגשמה עצמית, תחילת שנה, סוף שנה ועוד ועוד
עבור ילד עם קשיי ויסות חושי הרבה יותר משמעותי מאירועים גדולים.
ככה גם אפשר למצוא איזשהו דפוס.
ואם אנחנו צריכות לשלוף את זה.
אז זה משהו פה משהו שם.
רק בתיעוד אפשר לתפוס את זה.
את לא רוצה שמישהו אחר יגיד לך את זה.
את רוצה לבוא מוכנה לפגישות.
זה נובע מהרבה הרבה נקודות של – את הבוס!
ככל שתגיעי מוכנה לפגישות – ככה הדרך להגיע לדיוק האבחון ומסלול הטיפול הצפוי לכם תהיה יותר פשוטה.
כזו אני – ויסות חושי בתכלס נוצר עבור הורים לילדים עם קשיי ויסות חושי, לקויות למידה, קשב וריכוז.
הורים שרוצים לגדל את הילדים בנחת, עם ולצד הקשיים הנלווים, ככל שעובר הזמן – תקבלו כלים להתמודדות ביום יום, בתכלס.
תקבלו ממני הזדמנות לשקט נפשי ולשיפור באיכות החיים שלכם ושל ילדכם, עם או בלי קשיי ויסות חושי, קשב וריכוז ו/או לקויות למידה. מתוך ניסיון אישי, משפחתי ומקצועי.
עם התמחות בתוכן ומוצרים ייעודיים נבחרים מעולם הוויסות החושי. לילדים ומבוגרים כאחד – להעשרה, לתרגול יומי בבית, כחלק מהשגרה וההתמודדות המשפחתית.
בבלוג- אני כותבת על ויסות חושי ומה זה אומר בתכלס. מפרשת מושגים וידע שחשוב להבין ויעזור לך לגדל את הילד.ה בנחת. אני ״מתרגמת״ הגדרות, מאמרים מדעיים ומראיינת מטפלים מתחומים שונים. בחנות- מתמחה במוצרים ייעודיים מעולם ה- ויסות חושי. להעשרה, לתרגול יומי, כחלק משגרת הבית והמשפחה. הורים לילדים עם קשיי ויסות חושי, הפרעת קשב וריכוז ולקויות למידה – מתוך נסיון אישי, אקדמאי ומקצועי גיליתי כי לצד הקשיים שילדים עם לקויות מאתגרות אלו מזמנים לשגרת החיים יש כאן הזדמנות מדהימה להורות אחרת, לא שטאנץ. הורות יצירתית ומספקת יותר ככל שעובר הזמן. מתחילים!
זקוקים לאוזן קשבת? CBT for ADHD עבור ילדים, נוער ומשפחה - צרו קשר ב 054.22.99.000 סגור
הודעת ווצאפ לדניה